Red Internacional de Escritores por la Tierra (RIET)

Únete a Nosotros - Adhesiones!

Biblioteques, boscos i bicicletes

bosc
Què poden tindre en comù accions tan diverses com llegir un llibre, passejar per un bosc o anar en bicicleta ?
Donem curs a la nostra imaginaciò i al mateix temps tirem la vista enrere, un poc, prou per a recordar.
Per a recordar aquells llibres que ens feren somiar i sentir-nos protagonistes de les seues històries ; per a recordar aquella volta que ens atrevirem, per un instant etern, a tancar els ulls i deixarem anar les mans del manillar de les nostres velles bicicletes, arribant a sentir el sol, la pluja, l’aire i la vida ; per a recordar aquells dies que pasarem juntes al bosc i ens barrejarem amb la seua esència, oblidant problemes, pèrdues i tristeses.
Pero bo, tornem a la qüestiò : qué tenen en comù un llibre, un bosc i una bicicleta ?
Tal volta siguen portes d’accés a la llibertat. Les persones que amb freqüencia practiquen aquestes accions sòn perilloses, pensen i no es sotmeten ; hui en dia sòn actes revolucionaris i, per tant, necessaris per combatre la ignorància que ens governa.
No llegir ens obliga a creure i obeir tot el que ens diuen i manen, oblidar els boscos i la seua protecciò ens separa d’allò que realment som i moure’ns… moure’ns quasi sempre amb medis de transport que tant contaminen i quasi mai amb aquells que ens plenen d’energia, compromet la salut de moltes vides i el futur del planeta.
Pel nostre bé, pel bé comù, perque la natura ho necessita, perque necessitem a la natura, canviem els nostres hàbits de vida, tornem a agafar la bicicleta per moure’ns, fiquem rumb a eixe refugi de la paraula escrita que tantes vesprades ens va acollir per satisfer els nostres somnis.
Tornem al bosc, parem el mòn i sembrem l’esperança.

El miembro de la RIET Francisco Marco Rubio es activista ambiental y profesor de jardinería ecológica en Marruecos.

Comments are closed.

Post Navigation